Net als in de natuur

Zo werkt het bewateringssysteem

 1. Watermeter
  Geen stilstaand water, geen droogte: op de watermeter is in één oogopslag te zien of de planten water nodig hebben.
 2. Watervulschacht
  Hier kan makkelijk water en mest worden bijgevuld.
 3. LECHUZA-PON
  Fungeert als drainagelaag en doseert de watertoevoer naar de plant. PON is bovendien een water-, voedingsstoffen- en mestbuffer.
 4. Scheidingsbodem
  Vormt het waterreservoir in de bodem van de bak.
 5. Bodemschroef
  In de buitenlucht wordt deze verwijderd om regenwater weg te laten lopen. Wordt de bak binnen gebruikt, dan wordt de schroef weer teruggeplaatst.

Minder vaak water geven: tijd om te ontspannen

 

Diep ademhalen en tijd voor jezelf vinden - wij bekommeren ons in de tussentijd om uw planten. Vul gewoon het waterreservoir en de planten in uw woonkamer kunnen zichzelf tot meerdere weken van water voorzien - afhankelijk van de grootte van het waterreservoir.

 

In sommige LECHUZA-plantenbakken kan zelfs tot 27 liter water worden gegoten.

 

Ook hete dagen op het balkon zijn geen probleem meer. De bladeren van uw planten gaan ook bij extreme temperaturen niet hangen dankzij het reservoir.


Betere plantengroei

Omdat het potgrondbewateringssysteem de natuur zo perfect nabootst, lopen de planten in LECHUZA bijzonder goed uit. Ze voorzien zichzelf namelijk via het waterreservoir van exact de juiste hoeveelheid water die ze voor een gezonde groei nodig hebben.


De verschillende binnenbakken

 

Zo vindt u de juiste binnenbak

 

Bij een open binnenbak (1) dient de plantenbak als waterreservoir. Perfect om wortels af te snijden, onder stromend water schoon te maken en te beplanten.

 

In een gesloten binnenbak (2) is het waterreservoir in de binnenbak geïntegreerd. Zo kan de plant heel eenvoudig in een andere bak worden gezet, bijv. om te overwinteren.

 

Tafelpotten met een open binnenbak met lont (3) zijn goed voor kleine planten waarbij de wortels niet tot het reservoir komen.

 

Bij tafelpotten met een spieswateringssysteem (4) is verpotten niet nodig. Gewoon de spies in de kweekpot steken en klaar.


Geen stilstaand water - geen droogte

Volledige controle over het waterverbruik

Watermeter

Altijd het overzicht behouden

 

Dankzij de watermeter weet u steeds of u uw planten water moet geven of niet. Pas als de meter op 'min.' staat, mag u de planten weer water geven. Staat uw plant liever iets droger? Wacht dan een paar dagen voordat u het reservoir weer vult.
U vult het reservoir heel eenvoudig met water of mest via de watervulschacht.

Bodemschroef

Handig voor buiten

 

Voor buiten draait u gewoon de bodemschroef eruit. Een overloop zorgt ervoor dat er voldoende water in het waterreservoir blijft. Overtollig water stroomt over de overloop heen en kan zo weglopen. Zo is uw plant ook bij regen beschermd tegen stilstaand water.


Tips voor beginners: planten water geven

Gebruikt u voor het eerst een LECHUZA-plantenbak voor uw planten?

Het potgrondbewateringssysteem werkt zodra de wortels tot in de vochtzone zijn gegroeid. Dit kan, afhankelijk van de grootte van de plant en het soort plant, enkele weken duren. Geef de plant tot die tijd van bovenaf water zoals u gewend bent. Vul het reservoir gewoon om te controleren of de plant zichzelf al via het waterreservoir van water kan voorzien. Als de watermeter na ongeveer drie dagen is gedaald, voorziet uw plant zichzelf al van water.


Social

Voor actuele info en evenementen

Adres

Kwekerij Arnhem Nijmegen

Hegsestraat 34

6691EV, Gendt 

Info@Kwekerijarnhemnijmegen.nl

Openingstijden

Maandag 11.00 t/m 15.00
Dinsdag 11.00 t/m 15.00

Woensdag

11.00 t/m 15.00

Donderdag

11.00 t/m 15.00

Vrijdag

11.00 t/m 15.00

Zaterdag

11.00 t/m 15.00

 Zondag

Gesloten

Alle seizoenen open!

 

Mocht u vragen hebben over producten of bestellingen dan horen we dat graag! 


Partners: